SUKOB!?

O narednim parlamentarnim izborima bilo je riječi na sjednici Parlamentarnog odbora za spoljne poslove, kada se ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz sukobila se sa poslanikom Demokratske partije Kosova Xhavitom Halitijem, prenosi Reporteri.

Naime, Gërvalla-Schwarz je naglasila da novih izbora neće biti tri godine i da se radi na tome da lista "Guxo" postane važan subjekt u zemlji.

Haliti je odgovorio na tu njenu konstataciju tvrdeći da ministarka sprovodi izbornu propagandu i da će novi izbori biti održani na proljeće.

"Sada se bavite izbornom propagandom. Vjerujem da ste sigurni da izbori neće biti održani za tri godine, već na proljeće ove godine, upravo zbog nepolitičkih stavova i politike koju zastupate", rekao je Haliti.

Gërvalla-Schwarz je naglasila da nema razloga za izbornu propagadnu jer ima većinu u parlamentu, ogromnu podršku građana koje ne želi da zamara praznim pričama.

Takođe, nakon sljedećeg neodržavanja sjednice Predsjedništva Skupštine, šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri zatražio je da se parlamentarni zastoj riješi novim izborima u zemlji.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri