Poziva na posvećenost vakcinaciji

Komisija za koordinaciju i ocjenu juče je razmotrila epidemiološku situaciju i saopštila da će tokom naredne nedjelje biti razmotrene mjere za suzbijanje pandemije kovid-19 na snazi i da će u skladu epidemiološkom situacijom preduzeti nove mjere, prenosi Gazeta express.

Međutim, uvođenju bilo kakvih novih mjera se protivi Asocijacija kosovskih opština.

Predsjednik Asocijacije Sazan Ibrahimi izjavio je da je epidemiološka situacija veoma mirna, te da Ministarstvo zdravlja ne treba da pooštrava mjere, već da pronađe način da stimuliše građane da se vakcinišu.

"Nadamo se da će novi ministar doneti iskustva iz SAD o formularima da se građani obavežu na vakcinaciju jer je mjera policijskog časa prevaziđena. Situacija je veoma mirna i Ministarstvo treba da nađe načina. Kažu da imaju stručnjake da stimulišu građane na vakcinaciju. Eventualno pooštravanje mjera prema građanima koji su u velikoj mjeri odgovorili pozitivno na vakcinaciju je nepotrebna", izjavio je Ibrahimi.

Istakao je da Ministarstvo zdravlja treba da se maksimalno angažuje na vakcinaciji stanovništva, jer je, prema njegovim riječima, jedino oružje protiv virusa vakcina, a ne policijski čas.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express