Vrijeđa se inteligencija građana

Stručnjak za bezbjednosna pitanja Bedri Elezi izjavio je da je krajnje zabrinjavajuće što ni poslije više od 24 sata od zločina u Glođanu još nije pronađen počinilac zločina, a još više, po njemu, brinu neprofesionalne izjave predstavnika bezbjednosnih institucija i Vlade Kosova.

On je u objavi na Facebooku napisao da očekuje smenu i ostavke zvaničnika koje osporava "jedan zločinac".

"Slučaj Glođana naglašava kapacitete bezbjednosnih institucija u Republici Kosovo. Pozivajući se na prvo zvanično saopštenje policije, u ovom slučaju je učestvovao samo jedan napadač, izvršena je i kvalifikacija krivičnog djela, čak i uvjeravanje građana da ovo djelo nije teroristički akt, kasnije je državno tužilaštvo saopštilo da smo intervjuisali neke osobe kao svjedoke, ali isto se može reciklirati. Imali smo i neke izjave direktora policije o tragovima istrage. Ministar unutrašnjih poslova je građanima rekao koje su pravne radnje u slučaju da pomažu "napadača", napisao je Elezi.

On je naveo da je žalosno kako se pokušava vređati inteligencija građana, dajući nerazumne izjave koje otkrivaju nizak nivo međuinstitucionalne koordinacije.

"Snažno vjerujući u spremnost građana da sarađuju sa bezbjednosnim institucijama, takođe čvrsto vjerujem da će napadač ili napadači biti osuđeni", poručio je Elezi.

Izvor: Kosovo Online