Tragedija

Dvoje srednjoškolaca i vozača autobusa ubio je nepoznati, maskirani muškarac u selu Glođane kod Dečana, za kojim se još traga.

On je praktično u petak napravio zasjedu i pucao u autobus koji je prevozio đake.

Vozač autobusa je preminuo na mjestu događaja, dok su učenik i učenica (17 i 18 godina) preminuli na putu prema bolnici u Peći.

Još jedan učenik je ranjen, ali se ona nalazi van životne opasnosti i smješten je u bolnici u Peći. U Dečanu su noćas bili okupljeni zvaničnici policije i pravosuđa.

Policija smatra da se ne radi o terorističkom činu, a sumnja se da je meta napada bila određena osoba.

- Nema razloga da vjerujemo da u ovom slučaju imamo posla sa terorističkim napadom na autobus. Moguće je da je meta napada bila neka određena osoba u ovoj oblasti. Ranjena osoba je van životne opasnosti. Policija je na mjestu zločina. Ozbiljni timovi su na licu mjesta. Svi tragovi se istražuju, svi smo ovde na licu mjesta - kazao je zamjenik komandira policije u Peći Veton Elshani.

Kako je jedan od svjedoka naveo, koji je sjedio na prvim sedištima, a javila Gazeta Express, sve se dogodilo izuzetno brzo:

- Bili smo u autobusu. Maskirana osoba sa puškom u ruci se pojavila i počela da puca na nas. Sve se dogodilo veoma brzo - kazao je.

Stradali su dječak i djevojčica iz Glođana koji su se vraćali iz škole u Đakovici, a u autobusu je u trenutku napada bilo osam osoba, preneo je KoSSev.

Zvaničnici kažu da je pucano iz kalašljikova. Policija navodi da da ispituju više tragova.

Gazeta Express