Bez obrazloženja

Ministar za infrastrukturu Liburn Aliu kaže da je Vlada Srbije odbila njegov zahtjev za posjetu tri opštine “Preševske doline” i to bez obrazloženja.

Aliu je na Facebooku napisao da je zajedno sa ministrima Arberijem Nagavcijem, Hekuranom Muratijem i Hajrulahom Çekuom planirao dvodnevnu posjetu Medveđi, Bujanovcu i Preševu, ali da su njihov zahtjev u posljednjem trenutku, kako navodi, odbile vlasti u Srbiji bez obrazloženja.

Naveo je da je na dnevnom redu planirane aktivnosti bila posjeta, 27. i 28. novembra, tri opštine sa većinskim albanskim stanovništvom i sastanci sa gradonačelnicima, poslanicima u parlamentu, na lokalnom nivou i sa čelnicima političkih subjekata.

"Iz Srbije je bez ikakvog razloga odbijen naš zahtjev za posjetu Medveđi, Bujanovcu i Preševu neposredno pred polazak", naveo je Aliu.

Kaže da je u skladu sa procedurama i dogovorom u Briselu, upućen redovan zahtjev 24. novembra, sa planom posjete i da je taj zahtjev odbijen jutros u 07.13.

"U negativnom odgovoru koji je stigao preko naše kancelarije za vezu u Beogradu ne navodi se razlog za odbijanje", rekao je Aliu i ocjenio da je odbijanjem zahtjeva stvorena prepreka za pomoć građanima Albanije u Preševu, Medveđi i Bujanovcu za koje navodi da su diskriminisani.

Izvor: Kosovo Online