Lider AAK

Lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramush Haradinaj prokomentarisao je pad glasova za Pokret Samoopredjeljenje na posljednjim lokalnim izborima navevši da je Albin Kurti odstupio od brojnih obećanja da će se boriti protiv korupcije do toga da neće voditi dijalog, prenosi Reporteri.

On je u emisiji Politiko naveo posljedice koje su, prema njegovim riječima, dovele do pada glasova za stranku Albina Kurtija.

„Ovaj rezultat nije slučajnost, Samoopredjeljenje to mora da razumije. Samoopredjeljenje nije dobro u vladavini, ali ja kao opozicija znam da radim dobar posao. Kurtijeva vlada je napravila neka odstupanja, počev od brojnih obećanja građanima da će se boriti protiv korupcije, da neće voditi dijalog“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da je prenošenje odgovornosti za izborne gubitke na lokalnom nivou od strane premijera Kurtija pogrešno.

„Rezultat uopšte nije slučajnost i Kurti greši ako pokušava da odgovornost prebaci samo na lokalni nivo. To je veliki pad, govorimo o dvije trećine glasova koje je Kurti izgubio", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Onlajn/Reporteri