Kosovo oslobođeno 1999.

Hykmete Bajrami iz Demokratskog saveza Kosova (LDK) poručila je da Pokret Samopredjeljenje (VV) pokušava da prekroji istoriju na Kosovu.

"Vladajuća stranka - koja nije uspjela na lokalnim izborima u većini kosovskih opština - pokušava da prepravi istoriju. Pokušava se pokazati kada je Kosovo oslobođeno, a zaboravili su juni 1999. godine. Umjesto da pomjene 1999, Samoopredjeljenje je jednom uveo 14. februar kao datum oslobođenja. U međuvremenu, sada opet - gubitnička stranka lokalnih izbora - pokušava predstaviti pobjedu u četiri opšine kao novo oslobođenje za ove opštine", poručila je Bajrami na Facebooku.

Bajrami je upitala Samoopredjeljenje i "da li su i Priština, Prizren i Mitrovica oslobođeni", alidurajući na pobjedu opozicije u tim mjestima.

Smatra da je jezik kojim se koristi Pokret Samoopredjeljenje uvreda za svakog građanina Kosova i za sve koji su dali svoj doprinos za oslobađanje Kosova.

"Za svakog mučenika. Za svaku porodicu koja je žrtvovala sve za oslobođenje. Gubitnička stranka lokalnih izbora trebalo bi da nauči lekciju. Samokritika i počnite da radite nešto. Jer, vaš neuspjeh u većini opština na lokalnim izborima vezan je za vaš neuspjeh u Vladi. Vrijeme je da radite i ispunite obećanja koja ste dali u svim područjima. Shvatite da je Kosovo oslobođeno 1999. godine. Okrenite se i radite na nečemu. Niste na vlasti da se žalite i analizirate i krivite za neuspjeh na lokalnim izborima", poručila je Bajrami.

Izvor: Kosovo Online