14 godina vladavine

Predsjednik opštine Kosovo Polje Burim Berisha iz LDK je jedini na Kosovu koji je osvojio i peti mandat na čelu te opštine, dok su u nekim drugim lokalnim samoupravama slomljena jaka uporišta, kao u Štimlju čiji je gradonačelnik Naim Ismajli doživeo poraz poslije 21 godine vladavine, prenosi Gazeta express.

Berisha je u tri mandata ubjedljivo pobjedio osvojivši mandat u prvom krugu izbora. U dva mandata, uključujući i onaj koji je dobio na nedavnim lokalnim izborima, pobjedio je u drugom krugu glasanja.

Berisha je osvojio peti mandat pobjedom u drugom krugu nad kandidatom Pokreta Samoopredjeljenje Enverom Bajqinovcijem, i osvojio je 66 odsto glasova, u odnosu na 33,9 odsto koliko je imao Bajqinovci.

Burim Berisha je u prvom krugu pobjedio na izborima 2017. godine kada je osvojio 63,84 odsto glasova, 2013. godine dobio je 64,33 odsto glasova, a na izborima 2009. pobjedio je sa 56,99 odsto glasova.

Berisha je, prema podacima CIK, na izborima 2007. godine u prvom krugu uspio da osvoji 35,02 odsto, dok je u drugom krugu pobjedio sa 55,77 odsto glasova, ostavljajući tada iza sebe kandidata PDK Ahmeta Krasniqija sa 44,23 odsto.

Nakon potvrđivanja posljednje pobjede rekao je da nema dragocjenije časti i veće odgovornosti od služenja građanima i zahvalio je biračima na ukazanom povjerenju.

Najavio je da će njegov novi mandate biti ispunjen ambicioznim ciljevima, velikim projektima i suštinskom transformacijom, kao i da će Kosovo Polje biti važan urbani centar Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express