Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Besian Mustafa ocjenio je da Španija svojim daljim usklađivanjem spoljne politike sa SAD, ima za cilj da unapredi odnose sa Kosovom

U objavi na Facebooku Mustafa je ocjenio da je vest španskog medija "Objektiv" u kojoj se govori o promeni pristupa Španije po pitanju saradnje sa Kosovom u kontekstu "novog međunarodnog poretka, koji se u posljednje vrijeme odvija".

"Dobre vijesti za Kosovo. Nadam se da naša diplomatija ima strateški jasan stav i da će brzo imati koristi od ove odluke, dekonstruišući da su interesi Kosova i Španije u istoj liniji", napisao je on.

On je zatražio od kosovske diplomatije da iskoristi ovu odluku, istakavši da je Španija najveća od pet zemalja EU koje još nisu priznale Kosovo.

"Nedavno je pokazala potrebu da ojača svoju poziciju odlučivanja i uticaj u spoljnoj politici EU. Čini se da su ove dvije potrebe dovele do odluke španske vlade da uskoro otvori kancelariju za vezu za ekonomska i kulturna pitanja u Prištini", dodao je Mustafa.