Poslanica PDK

Poslanica PDK Blerta Deliu-Kodra rekla je da je zet ministarske pravde Albulene Haxhiu uhapšen zbog terorizma u Sjevernoj Makedoniji, prenosi Koha.

Deliu-Kodra je to rekla u odgovoru na optužbe koje joj je Haxhiu uputila o nepotizmu prilikom zapošljavanja.

"Ministarka koja dolazi ovde priča o optužbama, a njen zet je uhapšen zbog terorizma u Sjevernoj Makedoniji, ne može da nam drži lekcije. Kako da upoznate kolegu iz Njemačke kada u vašoj biografiji piše da je vaš zet uhapšen zbog terorizma u Sjevernoj Makedoniji", rekla je Deliu-Kodra.

Prethodno je Haxhiu pitala poslanicu PDK Blertu Deliu-Kodra u vezi sa zapošljavanjem njene sestre u Skupštini i njenog brata u RTK.

"Ako govorim jezikom (šefa poslaničke grupe PDK) Abelarda Tahirija, onda bi gospođo Deliu trebalo da vas pita da li ste uticali na zapošljavanje vaše sestre u nabavci Skupštine ili vašeg brata u RTK, ili da napomenem da je vaš zet uhapšen u Tijelu za nabavke", navela je Haxhiu.

Ministarka je naglasila da ima dovoljno argumenata za takve rasprave, pozivajući poslanike PDK na konstruktivnu debatu.

"Kada gospođa Deliu iznosi takve optužbe, ona treba da ostane u Skupštini, a ne da napušta Skupštinu. Za one koji znaju za slučaj Kumanova, neka pravosudne institucije procjene kako je do tog slučaja došlo. Možda gospođa Deliu zna kako se desio taj slučaj i neka kaže pravosudnim institucijama“, navela je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore