Poslanik Samoopredjeljenja

Poslanik Samoopredjeljenja Haki Abazi poručio je na današnjoj sjednici skupštine da se rasprava o američkom gasovodu koristi u druge svrhe, prenosi Ekonomija onlajn.

Abazi je rekao da nijedan američki zvaničnik nije rekao da je pristup Kosova gasovodu problematičan i optužio predstavnike Alijanse za budućnost Kosova da im je jedini cilj da pribave sebi korist od realizacije ovog projekta.

"Recite ljudima istinu, koji interesi stoje iza projekta“, rekao je Abazi.

On je optužio lidera AAK Ramusha Haradinaja da namjerava da proda zemljište oko rudnika uglja.

"Već 17 godina se pokušava da se privatnim finansijama izgradi termoelektrana na ugalj. Vi ste gospodine Haradinaj vodili proces potpisivanja sporazuma sa "Kontur Globalom" koji Kosovo stavlja u najtežu poziciju energetske tranzicije. Sklopili ste ugovor za izgradnju elektrane i onaj za kupovinu energenata koji utrostručuje cijenu struje ako se realizuje. To pokazuje da to nije briga za građane, već briga za sopstvenu dobit“, rekao je Abazi.

On je pozvao Haradinaja da građanima otvoreno kaže da mu je cilj da koristi SAD za pokrivanje privatnih interesa i koristi klanskih grupa.

"Zemljište kupljeno u sektoru vađenja uglja je zemljište koje očekujete da ćete prodati u formi eksploatacije. U MCC-u imate čovjeka koji vas gura da kreirate nepotrebnu i jalovu debatu koja nema veze sa Amerikom, već ima veze sa vama i vašim ličnim interesom“, poručio je Abazi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online