Novoizabrani gradonačenik

Opozicione stranke okupile su se na lokalni izborima u Prizrenu zbog potrebe za promjenom, rekao je izabrani gradonačelnik Shaqir Totaj reagujući na izjavu premijera Kosova Albina Kurtija da su se sve stranke na lokalnim izborima udružile protiv Pokreta Samoopredjeljenje, prenosi Lajmi.

Totaj je rekao da niko nije protiv bilo koga i da je svrha koalicije u Prizrenu bila potreba za promjenom.

"I ranije sam naglasio da je Prizren identifikovao potrebu za promjenom. Dakle, u prvom krugu je 60 odsto birača glasalo za promjene, a ja sam preformulisao izjavu premijera Kurtija. Niko nije protiv ikoga. Ako smo se okupili, zajedno smo u interesu Prizrena i nismo protiv bilo koga, pa ni protiv Haskuke, a još manje protiv Kurtija", rekao je Totaj.

Naveo je da je cil poboljšanje kvaliteta života u Prizrenu, a ne biti protiv bilo koga.

Totaj je rekao da ga je, pored zvaničnih koalicija koju je PDK imao sa AAK i NISMA, podržalo i biračko tijelo LDK.

Kaže da trenutno PDK ima 11 odbornika, a sa pet odbornika AAK i NISMA, sa kojima je kolicioni sporazum potpisan prije drugog kruga lokalnih izbora, ukupno 16 odbornika.

"Ipak, planiramo razgovore sa Demokratskim savezom Kosova, jer tokom kampanje nismo imali koaliciju, njihovo biračko tijelo nas je podržalo. Poslije razgovora sa rukovodstvom stranke nije isključena mogućnost koalicije kako bi se lakše djelovalo u Skupštini, jer se mora izglasati mnogo projekata”, naveo je Totaj.

Njegov protivkandidat u drugom krugu lokalnih izbora u Prizrenu bio je Mytaher Haskuka iz Pokreta Samoopredjeljenje.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net