Lider PDK

Lider Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi smatra da je izjava premijera Albina Kurtija, nakon objavljivanja rezultata drugog kruga lokalnih izbora, da su se svi ujedinili da pobjede Pokret Samoopredjeljenje, nastavak devetomjesečnog bahatog ponašanja stranke na vlasti, prenosi Reporteri.

„Dobro je da se premijer fokusira na unutrašnje nedostatke, za koje vjerujem da ih ima, a nadam se da ih i on identifikuje i razumije, jedna od njih je bahatost vlasti koja je ovih devet mjeseci njihov prepoznatljiv znak”, rekao je Krasniqi u emisiji „Rubikon“ na KTV.

Ocjenio je da se Kurtijevo rezonovanje ne može uzeti kao faktičko stanje navodeći primjere.

„Opozicione stranke smo mi, Demokratski savez Kosova i Alijansa za budućnost Kosova. U nekim opštinama imali su formalne koalicije i u nekim su pobjedili, na primjer u Kamenici, dok su, vjerujem, imali koalicije i u drugim opštinama zemljama. LDK i Samoopredjeljenje su imali koaliciju u Dragašu, tako da ne stoji činjenica da su se sve stranke ujedinile“, rekao je Krasniqi.

Istakao je da PDK nije bila u koaliciji sa Samoopredjeljenjem i da su im je ogranak u Vučitrnu uputio poziv, ali da se nisu odazvali.

„Čvrsto vjerujem da smo imali podršku birača Pokreta Samoopredjeljenje u drugom krugu jer vjerujem da su oni izabrali gradonačelnika kao što je Ferit Idrizi, kako bi se prevazišao četvorogodišnji period stagnacije u Vučitrnu“, rekao je Krasniqi.

Dodao je da je Pokret Samoopredjeljenje jedina albanska stranka koja nije pobjedila ni u jednoj opštini u prvom krugu.

„Dakle, (Kurtijeva izjava) nije tačna, ali i da jeste, nije prošlo ni godinu dana od kada je Kurti izjavio i da i da se svi zajedno udružimo, on je sila koja će nas pobjediti. Kako je moguće da u prvom krugu nisu osvojili nijednu opštinu, oni su jedina albanska politička partija koja nije dobila nijednu opštinu u prvom krugu“, rekao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri