Vlada bez rezultata

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi smatra da aktuelni premijer Albin Kurti treba da nastavi da vodi vladu i da ga sa tog mjesta, kako kaže, treba razrješiti glasovima građana na parlamentarnim izborima, prenosi Ekonomia Online.

Krasniqi je rekao da je sasvim jasno da na Kosovu ne postoji niko ko može da pomene tri stvari koje je aktuelna vlada uradila tokom devet mjeseci svoje vladavine.

"Znam da je gospodin Kurti nekompetentan, uvijek znam da neće biti efikasan premijer, to je isti premijer koji je smjenjen poslije 50 dana, a ljudi su vjerovali da će, kada se vrati, napraviti čuda. Ipak, mislim da danas treba da bude sa vladom, ne mislim da premijer Kurti treba da bude smjenjen, osim glasovima građana. Devet mjeseci je od njegove velike pobjede i nema nikog na Kosovu ko može da pomene tri velike stvari koje je Kurti uradio danas, ili koje je počeo, a proći će još devet mjeseci i verovatno više nećemo imati ni tada te tri stvari", rekao je Krasniqi.

Kada je riječ o energetskoj krizi, Krasniqi je rekao da vlada još nije preduzela bilo kakve korake, a to će se, dodao je, osjetiti u naredna dva mjeseca kada će temperature pasti.

"Nisu preduzeti nikakvi koraci da se pripreme za problematičnu i hladnu zimu koja bi Kosovo mogla da pretvori u mrak. Upozoravali smo da možemo da se vratimo onome što nismo videli bar od 2008. pa nadalje, kada smo imali četiri sata sa strujom, dva sata bez struje, ili tri sata sa strujom, a tri bez struje, ali to je odgovornost vlade", zaključio je Krasniqi.