Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje (VV) i predsednik parlamentarnog odbora za spoljnu politiku Haki Abazi izjavio je da pitanje dijaloga sa Srbijom nije glavna okosnica plana vlade premijera Albina Kurtija, prenosi Koha.

Abazi je u emisiji "Desk" na KTV dodao i da ne misli da su dijalog i rezultati lokalnih izbora povezani i dodao da su to dve potpuno različite teme i da međusobno nisu povezane.

"Situacija je sada drugačija, dijalog nije glavna okosnica dijaloga niti koncept vladajuće stranke na Kosovu. Jasno je kako su Vlada i institucije pristupile tom procesu koji je nastao kao rezultat rezolucije Ujedinjenih nacija nakon odluke MSP. Ne vjerujem da je dijalog vezan za izbore. To su potpuno različiti procesi", rekao je Abazi.

Abazi: Još je rano govoriti šta je uticalo na rezultat Samoopredjeljenja na lokalnim izborima


Abazi je ocjenio da je rano govoriti o tome šta je uticalo na rezultat lokalnih izbora u odnosu na parlamentarne na kojima je Samoopredjeljenje mnogo bolji učinak.

Prema njegovim riječima, prerano je govoriti o tome da li je pitanje dijaloga, dešavanja sa Srbijom, reciprocitet ili drugo možda uticalo na ishod na lokalnim izborima.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore