Postoje nedostaci...

Premijer Kosova Albin Kurti je još jednom govorio o rezultatu na izborima u nedjelju, gdje je Samoopredjeljenje (VV) uspjelo da pobjedi samo u četiri opštine, prenosi Reporteri.

Kurti je rekao da se sinoć sastao sa 12 kandidata koji su bili u drugom krugu i da oni pripremaju izvještaj u vezi sa kampanjom, o čemu će se raspravljati u Predsjedništvu.

On je ponovio da unutar Samoopredjeljenja postoje strukturni i organizacioni nedostaci, koji su po njemu proizašli iz velikog rasta ovog političkog subjekta u posljednje dvije do četiri godine.

„Sastao sam se sinoć sa 12 kandidata koji su bili u drugom krugu, čak i sa onima koji su pobjedili i nisu pobjedili i sve njihove primedbe, sugestije sam bilježio i naš izborni štab priprema izvještaj o kampanji. Ne bih žurio sa nalazima prije nego što vidimo ovaj izvještaj.  Nemamo strukturu koja odgovara veličini“, rekao je Kurti.

Kurti je rekao da je loš rezultat u drugom krugu bio i zbog toga što su se sve ostale stranke okupile protiv Samoopredjeljenja.

„S druge strane, nastala je panika među opozicijom koja ih je natjerala da se ujedine protiv Samoopredjeljenja“, rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo Onlajn/Reporteri