Namjerno bojkotuje Skupštinu

Sjednica Predsjedništva Skupštine nije održana zbog nedostatka kvoruma, prenosi Ekonomia Online

Međutim, odlukom predsjednika Skupštine Glauka Konjufce, naredna sjednica zakazana je za četvrtak. On je ovom prilikom rekao da se na ovoj sjednici, pored tačaka dnevnog reda, očekuje da će biti izabran i zamjenik predsjednika iz redova PDK.

"Već nekoliko puta se dešava da Predsedništvo zemlje ne može da se sastane jer nema kvoruma, ali je Ustavom predviđeno da Skupština Kosova ne može biti blokirana. Član 67. omogućava predsjedniku Skupštine da sazove sjednicu. Odlučili smo da sljedeću sjednicu zakažemo za 18. novembar u 10 časova. Na ovoj sjednici očekuje da će biti izabran zamjenik predsjednika iz redova PDK, pošto je Bedri Hamza izabran za gradonačelnika Južne Mitrovice“.

Konjufca je rekao da Srpska lista namjerno bojkotuje Skupštinu, ali da neće dozvoliti bilo kakvo uslovljavanje i ucijene ove stranke.

"Gospodin Simić dolazi i u momentu kada vidi da sa njim imamo kvorum, odlazi da se ne bi donosile odluke. To je uradio i danas, ovim Srpska lista pokazuje uslovljavanje, ali tamo gdje se uslovljavanje ne prihvata“, rekao je Konjfuca.