Uvažavanje partnerstva

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani zahvalila je predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Josephu Bidenu na pozivu koji je uputio Kosovu da učestvuje na Samitu za demokratiju.

Osmani je na Facebooku napisala da Bidenu zahvaljuje i na uvažavanju partnerstva koje Kosovo pruža ka jačanju demokratskog društva zasnovanog na ljudskim pravima koje omogućava svakom građaninu da ispuni svoj potencijal.

Ona je dodala da je tokom prošlonedjeljne posjete Vašingtonu obavještena da će Kosovo biti dio ovog Samita i da joj je posebna čast da prihvati poziv koji je uputio američki predsjednik Biden.

"Kosovo je blistav primjer kontinuiranih napora za slobodu i demokratiju. Kao takav, model je za naš region i šire. Kosovo će podjeliti svoje jedinstveno iskustvo u izgradnji demokratskih institucija i praksi, u izuzetnom partnerstvu sa našim međunarodnim prijateljima – uz vodeću ulogu Sjedinjenih Američkih Država“, napisala je Osmani.

Ona ističe da je srećna što će u ime Kosova predstaviti dostignuća i izazove sa kojima se suočavaju.

"Takođe, zajedno ćemo raditi na sprovođenju ambicioznog plana za narednih 12 mjeseci za dalje jačanje naše nove demokratije, kako bi naši građani mogli da osjete prednosti demokratskog rukovodstva zasnovanog na vladavini prava, ljudskim pravima i društvenoj inkluziji“, zaključila je Osmani.

Izvor: Kosovo Online