Uložene dvije žalbe

Portparol Izbornog panela za žalbe i prestavke Mul Desku je za T7 rekao da tokom današnjeg dana, do sada, nije uložena nijedna žalba, ukazujući na dvije žalbe koje je Komisija primila tokom jučerašnjeg dana.

On je potvrdio da je Demokratski savez Kosova podneo dvije žalbe protiv pokreta Samoopredjeljenja zbog kršenja izborne tišine.

„Do sada nije bilo pritužbi na kršenje izborne tišine, tokom jučerašnje dva. Demokratski savez Kosova podneo je dve tužbe protiv pokreta Samoopredjeljenje zbog kršenja izborne tišine. Ko god da podnese žalbu, Komisija procenjuje da li je to kršenje ili ne“, rekao je Desku.

"Svaka aktivnost, kretanje, komunikacija na društvenim mrežama se sankcioniše, Komisija odlučuje i daje odgovore na svaku pritužbu u vezi sa izbornom tišinom", odgovorio je Desku na pitanje da li je Kurti prekinuo izbornu tišinu.

Podsjećamo na pisanje medija da je na dan izborne tišine premijer Albin Kurti posjetio je Podujevo i Đakovicu, a portal Lajmi je komentarisao je premijer došao iz Pariza i da je hteo da nadoknadi izgubljene dane za kampanju.

Kandidat Pokreta Samoopredjeljenje za gradonačelnika Podujeva Shpejtim Buliqi objavio je fotografiju šetnje sa Kurtijem.

„Šetnja gradskim trgom sa premijerom Kurtijem, gdje smo svratili na opuštenu kafu“, napisao je Buliqi na Facebooku.

Danas se održava drugi krug lokalnih izbora, a i Reporteri konstatuje da premijer Kurti juče nije ispoštovao izbornu tišinu. Kako navodi taj portal, poslije posjete Podujevu Kurti je sinoć boravio u Đakovici, gdje je pozdravio građane koji su mu prišli kada je ulazio u sjedište svoje stranke u tom gradu u kome se sutra, u drugom krugu izbora, takmiči i kandidat Samoopredjeljenja.