21 gradonačelnik

Danas je posljednji dan predizborne kampanje za drugi krug glasanja za gradonačelnike. Biračka mjesta biće otvorena u nedelju u 21 opštini.

Kampanja za drugi krug lokalnih izbora trajala je pet dana, i završiće se danas, dva dana prije održavanja samih izbora.

Drugi krug izbora održaće se u 21 opštini, a u kojima nijedan od biranih kandidata nije uspio da dobije više od 50 odsto glasova birača.

14. novembra na glasačkim listićima biće samo po dva kandidata, tj. imena onih koji su se plasirali kao kandidat sa najvećom podrškom, odnosno drugom najvećom podrškom tokom prvog kruga lokalnih izbora.

Sva biračka mjesta biće otvorena u nedjelju od 07:00 časova, pa sve do 19:00 kada će ista biti i zatvorena.

Iz CIK-a su neposredno prije početka predizborne kampanje za drugi krug glasanja podsjetili da su jedini validni dokumenti – lična karta, pasoš, vozačka dozvola i putna isprava.

U drugi krug glasanja idu sljedeće opštine: Đakovica, Glogovac, Gnjilane, Dragaš, Istok, Kačanik, Klina, Klokot, Kosovo Polje, Kamenica, Obilić, Orahovac, Podujevo, Priština, Prizren, Štimlje, Vitina, Vučitrn, Mališevo, Junik i Mamuša.

Podsjetimo CIK je krajem mjeseca oktobra objavio rezultate izbora za gradonačelnike za prvi krug, za sve opštine dok je nedavno objavio i rezultate glasanja za kandidate za odbornike.