Glavne opštine

Politički analitičar Arber Vllahiu izjavio je za Ekonomia Online da se najveća politička borba za drugi krug 14. novembra vodi u Prištini i Prizrenu.

Kako prenosi Ekonomia Online, doskorašnji ambasador Kosova u Češkoj Arben Vllahiu tvrdi da se u Prištini i Prizrenu odvija glavna bitka političkih lidera, a ne političkih kandidata.

"Ne želim da dijelim opštine na važne i manje važne, međutim, čini mi se da dvije glavne opštine na Kosovu danas postaju Priština i Prizren, jer ovdje se odvija  glavna bitka političkih lidera a ne političkih kandidata koji se takmiče. Ovi izbori, posebno u Prištini i Prizrenu, pretvorili su se u političku bitku premijera Albina Kurtija za oba centra. Obje opštine su posebno važne za Samoopredjeljenje da zadrži svoja politička uporišta, a takođe su važne i za druge političke partije da sruše jedan ili drugi centar. To je lična politička bitka premijera kao i lična bitka drugih političkih lidera kao što su Lumir Abdixhiku (LDK) i Memli Krasniqi (PDK)", rekao je Vlahiu za Ekonomia Online.