Primjetna pristrasnost

Bivši holandski ambasador na Kosovu Robert Bosch kritikovao je Evropsku službu za spoljne poslove (EEAS), zbog toga što, kako navodi, vrši pritisak na Kosovo da formira Zajednicu srpskih opština.

Bosch je na Facebooku napisao  da se od Kosova zahtjeva da ispuni obavezu koja je protivna Ustavu Kosova i naglasio da je primjetna pristrasnost EU kada su u pitanju odnosi prema Kosovu i Srbiji.

“Ponovo Evropska služba za spoljne poslove - EEAS preko portparola Petera Stana vrši pritisak na Kosovo da primjeni ASSM i ako je neustavno traži od Kosova da promjeni Ustav. Ekstremna pristrasnost je jasna. Srbija ne samo da nikada nije promjenila svoj Ustav u kome se Kosovo potvrđuje kao pokrajina, tu je išlo protiv njihove 'svete' Rezolucije 1244 gdje se u aneksima Kosovu vraća status iz 1989. godine, budući da je u to vrijeme bila autonomna pokrajina bivše koja više nije postojala Socijalističke Republike Jugoslavije, ali nije sprovodila različite sporazume koji se odnose na njihov Ustav. Univerzitetska diploma je jedna od njih, a paralelne strukture takođe nikada nisu ukinute. Da čujem šta Stano i Lajčak imaju da kažu o ovome”, napisao je Bosch.

Izvor: Kosovo Online