Drugi krug izbora

Partija Albina Kurtija, Samoopredjeljenje (VV), takmičiće se za gradonačelnike u drugom krugu lokalnih izbora, 14. novembra, sa Demokratskim savezom Kosova (LDK) u pet opština, dok će im rival u tri opštine biti Demokratska partija Kosova (PDK), prenosi Reporteri.

Samoopredjeljenje učestvuje sa svojim kandidatima u drugom krugu u 12 opština, LDK u devet, PDK u šest, AAK u pet opština, dok je NISMA u drugom krugu samo u opštini Mališevo. Prvi krug je održan 17. oktobra i tada su gradonačelnici izabrani u 17 opština.

Kandidati Pokreta Samoopredjeljenje i Demokratskog saveza Kosova Lumira Abdixhikua 14. novembra takmičiće se u Prištini, Gnjilanu, Podujevu, Vitini i Kosovu Polju.

U Prizrenu, Štimlju i Kačaniku u drugom krugu učestvuju kandidati Pokreta Samoopredjeljenje i Demokratske partije Kosova koju predvodi Memli Krasniqi.

Protiv Alijanse za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja, Samoopredjeljenje se takmiči se u Đakovici i Orahovcu.

Dva stara rivala PDK i LDK u drugom krugu takmiče se u dvije opštine, u Vučitrnu i Dragašu, dok se u Istoku i Juniku u drugom krugu suočavaju kandidati iz LDK i AAK, a u Klini kandidati PDK i AAK.

Pokret Samoopredjeljenje u Kamenici će se suočiti sa nezavisnim kandidatom Kendronom Kastratijem, a u Obiliću sa Xhaferom Gashijem iz Građanske inicijative.

PDK će se u Glogovcu takmičiti sa Dritonom Ajazijem iz Demokratske inicijative za Glogovac, a u Mališevu sa kandidatom NISME.

U opštini Mamuša takmičiće se Demokratska partija kosovskih Turaka i Partija pravde kosovskih Turaka.

U  Klokotu u drugom krugu izbora naći će se kandidati Srpske liste i Građanske inicijative Srpska narodna sloga.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri