To je djelo Sokola Halitija

Nekadašnji čelnik Samoopredjeljenja u Vitini Bislim Bislimaj optužio je prvog čovjeka tog grada Sokola Halitija, da mu smješta hapšenje i dodao da nije izvršio silovanje koje mu se stavlja na teret, prenosi Reporteri.

"Želim da da kažem da je tužba protiv mene pokrenuta protivzakonito, na nedostojanstven način, na pogrešan način i kako bi se unizilo moje dostojanstvo. Monstrum po imenu Sokol Haliti treba što prije da napusti političku scenu i da ode u ludnicu, gdje mu je mesto, a ne u našem demokratskom društvu. Ovu agendu orkestriraju Sokol Haliti i njegov podređeni Jakup Haxhiu. Tražim od ogranaka LDK da se distancira od ove beskrupulozne propagande", rekao je Bislimaj.

Bislimaj smatra da je optužba protiv njega političke prirode, i da je tempirana uoči drugog kruga lokalnih izbora.

"Smatram da je ova optužba na moj račun potpuno politička i koordinirana i dirigovana, orkestrirana od strane suparničkog političkog subjekta uoči izborne kampanje da vrši manipulacije za dobijanje glasova. Nije prvi put da utiču, ucjenjuju, vrše pritisak na članove Samoopredjeljenja. Ova sramna tužba pokazuje pravo lice suparničkog političkog subjekta", kazao je Bislimaj.

On je negirao da ima bilo kakve veze sa silovanjem koje mu se stavlja na teret.

"Optužbe protiv mene za silovanje su veoma ozbiljne i neosnovane i bez ikakvih činjenica. To mogu dokumentovati svojom moralnom, pravnom i političkom čistoćom da tokom svog 65-godišnjeg života, ni u alkoholisanom stanju, ni u anesteziji, ni u nesvjesnom stanju, nisam činio takve radnje. Upozorio sam ih da imam 65 godina, da sam u fazi andropauze i da nemam seksualna osjećanja", dodao je Bislimaj.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri