Predsjednik AAK

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj rekao je da bi odsustvo Kosova na Samitu demokratije u Vašingtonu trebalo da zabrinjava sve bez razlike i da posluži kao alarmni signal jer je ovo znak degradacije odnosa sa Sjedinjenim Državama, a to je rezultat vladavine Albina Kurtija.

"Eksperimentalne i manipulativne vještine premijera Kurtija u ime Kosova u odnosima sa Sjedinjenim Državama su neprihvatljive i niko ih ne treba tolerisati. Ova degradacija strateških odnosa sa Sjedinjenim Državama mora jednom zauvijek da se okonča i Kosovo mora da povrati već izbledelo povjerenje", izjavio je Haradinaj.

On je putem Facebooka pozvao premijera Kurtija da se što prije oslobodi politike i djelovanja na račun uskih interesa i agendi i projekcija usmjerenih na slabljenje američke uloge na Kosovu i u regionu.

"Kosovo nema vremena za gubljenje, niti ima bližeg partnera od SAD, tako da premijer hitno treba da popravi odnose i kredibilno i zdravo partnerstvo sa SAD kao našim strateškim saveznikom. Nikada nećemo dozvoliti da Kosovo postane laboratorija evropskih neokomunističkih eksperimenata čiji je glavni grad Moskva i čiji je primarni cilj da umanji prisustvo i ulogu Sjedinjenih Država na Kosovu, u regionu i šire“, napisao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online