U suprotnom protesti

Predsjednik Ugostiteljsko-turističke komore Hisen Sogojeva poručuje da je krajnje vrijeme da Vlada Kosova ublaži mjere protiv koronavirusa i dozvoli održavanje zabava, proslava, žurki i drugih aktivnosti u ovom sektoru, prenosi Ekonomija onlajn.

Sogojeva je poručio da ugostitelji neće čekati dugo na odluku Vlade kosova, već da je to potrebno da se uradi do kraja ove nedjelje. U suprotnom će, kako kaže, organizovati proteste.

„Nećemo čekati u nedogled, sačekaćemo do petka, eventualno vikend. Imamo organe komore i ne isključujemo ni oštrije proteste ili druge oblike iskazivanja nezadovoljstva“, rekao je Sogojeva.

On podsjeća da su, da ne bi došlo do protesta, održali sastanak sa resornim ministrima, ali još nisu dobili odgovor.

Prema njegovim riječima, oni čak i ne traže korake koji bi mogli biti u suprotnosti sa mjerama, ali da nema razloga da ograničenja budu prisutna.

„Mi kao Komora ne želimo da preduzimamo korake koji su u suprotnosti sa mjerama, ali smo uvijek tražili saradnju. Sada kada imamo oslobađanje od mjera i kada je region otvoren, više nema razloga da bude policijskog časa, produženog radnog vremena i otvaranja žurki pod uslovom da su provjerene“, navodi on.

Sogojeva je rekao da je svako otvaranje ili ukidanje mjera uticalo i na razvoj biznisa, tražeći da se radi na oporavku privrede bez kojeg mnoga preduzeća ne mogu da opstanu.

„Svako otvaranje omogućava biznisu da raste, a mi smo zahtjevali da se Zakon o oporavku privrede ponovo funkcionalizuje jer bez alata mnoga preduzeća ne mogu da opstanu“, zaključio je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online