Bošnjački politički subjekti

Nakon prebrojavanja uslovnih i glasova pristiglih poštom, Nova demokratska stranka je osvojila najviše glasova u opštini Prizren.

Centralna izborna komisija (CIK) je danas objavila konačne rezultate za odbornike u Skupštinama opština na lokalnim izborima održanim 17. oktobra.

Objavljivanjem konačnih rezultata proces se ne završava, jer politički subjekti i kandidati imaju mogućnost da podnesu žalbe Izbornom panelu za žalbe predstavke i Vrhovnom sudu.

Na osnovu rezultata CIK-a za opštinu Prizren u gradskoj skupštini Pokret Samoopredjeljenje će imati 12 odbornika, PDK  11, LDK 7, AAK 3, Nisma i KDTP po 2, NDS, Koalicija Vakat, SDU i Nova turska partija po jednog odbornika.

Kod bošnjačkih političkih subjekata najviše glasova je osvojila je Nova demokratska stranka (1933), ispred Koalicije Vakat (1918) i Socijaldemokratske unije (1059). Sva tri politička subjekta će imati po jednog odbornika u gradskoj skupštini.

Bošnjačka zajednica je u prošlom sazivu Skupštine opštine Prizren bila zastupljena sa 4 odbornika, po dva iz NDS-a i Koalicije Vakat.