Saizvršilaštvo sa službenicom opštine

Uprava za teška krivična djela u jučerašnjoj akciji u opštini Junik uhapsila je sina predsjednika te opštine Flamura Kuçija, u potrazi za dokazima i ostalim osumnjičenima u vezi sa slučajem izborne dokumentacije za koju se sumnja da je falsifikovana u toj opštini, prenosi Reporteri.

Rješenjem tužioca određena mu je mjera zadržavanja od 48 sati.

Kako se saznaje, sumnja se da je u saizvršilaštvu sa službenicom opštine Junik Blerinom Sallaj i drugim aktivistima Alijanse za budućnost Kosova, pripremio materijal koji je bio namjenjen dijaspori.

U međuvremenu, Blerini Sallaj je tužilaštvo odredilo zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinila krivično djelo "davanje ili uzimanje mita u vezi sa glasanjem".

Prema saznanjima, Blerina Sallaj branila se ćutanjem u Upravi za teška krivična dlela.

Međutim, izvori kažu da je ona usmeno rekla policiji istinu od prvog kontakta na aerodromu, kada je uhvaćena na licu mlesta sa zaplijenjenim materijalom.

Sallaj je trebala putovati u Njemačku u petak, kada je Policija Kosova u njenom prtljagu našla stotine unapred pripremljenih dokumenata birača dijaspore u opštini Junik. 

Policija je oduzela njen telefon i laptop sa listićima dijaspore i biračkim spiskom u Juniku za predsjednika opštine Junik na izborima 14. novembra.

U dosijeu, za koji se sumnja da je falsifikovan, nalaze se kopije ličnih karata, spiskovi imena 200 ljudi, koje je za glasanje pripremila dijaspora.

Sallaj je, kako se saznaje, izjavila da je ovaj materijal morala da pošalje bratu gradonačelnika Junika Agronu Kuçiju.

Prema izvorima, Blerina Sallaj je jedna od najbližih saradnica Agrona Kuçija, koji je kandidat AAK za gradonačelnika Junika. 

Saopšteno je i da je Uprava za teška krivična djela ušla u opštinu Junik, u potrazi za dokazima i ostalim osumnjičenima u vezi sa ovim slučajem.