Specijalni sud

Branilac nekadašnjeg predsjednika Kosova i lidera OVK Hashima Thaçija, advokat Gregory Kehoe zatražio je jučer uputstva od pretpretresnog sudije Specijalnog suda u Hagu Nicolasa Guilhota za korake koje treba preduzeti u vezi sa zahtjevom za privremeno puštanje na slobodu Thaçija i ostalih bivših pripadnika OVK, prenosi Ekonomija onlajn.

Advokat Kehoe je na konferenciji o napretku slučaja protiv Thaçija i drugih rekao da se čini da ima još dosta vremena do početka suđenja, pa je zatražio uputstva šta sve treba preduzeti kako bi se odlučivalo o uslovnom puštanju na slobodu.

On je naglasio da već postoji odgovor Policije Kosova po ovom pitanju koji je u procesu prevoda.

„Želeo bih da vas pitam kojim putem treba da idemo u pogledu traženja uslovnog otpusta. Imamo odgovor policije koji je u procesu prevođenja, pa želimo da vas pitamo kojim putem treba da idemo da tražimo njihovo privremeno puštanje na slobodu jer, čini se da ima dosta vremena do početka suđenja“, rekao je advokat Kehoe.

Sudija Nicolas Guilhot je odbrani Thaçija poručio da to pitanje mogu da pokrenu u pisanoj formi, jer na jučerašnjoj konferenciji to nije bilo na dnevnom redu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online