Dogovor postignut

Aktuelni gradonačelnik Prizrena, ujedno i kandidat Samoopredjeljenja za gradonačelnika ove opštine, Mytaher Haskuka je nagovestio da je dobio podršku jedne stranke za drugi krug.

On je rekao da je riječ o stranci potpredsjednice vlade Emilije Redžepi (Nova demokratska stranka - NDS).

“Još jedna strana se pridružuje našem angažmanu. Danas je zamenica premijera Emilja Redžepi potvrdila da će podržati moju kandidaturu za gradonačelnika. Zahvaljujem se i ostalim strankama koje su me podržale u prvom krugu", rekao je Haskuka na konferenciji za novinare, prenosi "Indeksonline".

Dalje je rekao da će građani 14. novembra glasanjem odlučiti glasom da li žele da vraćanje unazad u Prizrenu ili da nastave vlast, kako kaže on, dobru.

Aktuelni gradonačelnik Prizrena je rekao da je Samoopredjeljenje u poređenju sa izborima 2017. godine u ovoj opštini uspjelo da udvostruči broj odbornika i glasova za gradonačelnika.

Ali, prema njegovim riječima, to je nedovoljno i svi bi trebali biti uključeni u drugi krug.

On je pozvao sve aktiviste da se 14. novembra mobiliziraju za pobjedu.

Ranije je portal "Indeksonline" prenio vijest da su Albin Kurti i Emilijaa Redžepi imali danas uspješan sastanak.

Kurti se sastao sa potpredsjednicom Vlade sa kojim je razgovarao o vladinom planu i promociji ljudskih prava koji je odobren danas na sjednici Vlade.

Na ovom sastanku se razgovaralo i o koaliciji u Prizrenu za drugi krug 14. novembra.

Stranka Emilije Redžepi NDS podržaće Haskuku u drugom krugu izbora.

Stranka potpredsjednice Vlade sa kandidatom za gradonačelnika Prizrena Ćemailjom Smailjijem na izborima 17. oktobra dobila je 1736 glasova, glasove koji će biti podrška Haskuki na izborima 14. novembra.