Konkretna akcija

Članstvo Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Kosova reagovalo je na poskupljenje prehrambenih i drugih proizvoda, tražeći od vlade da reaguje i da poveća plate prosvetnim radnicima, prenosi Klan Kosova.

"Agencija za statistiku je ozvaničila da su poskupjeli prehrambeni i drugi proizvodi. Ovu istinu su u svom porodičnom budžetu znali i iskusili prosvetni radnici i drugi zaposleni, ali je još gore što su tu istinu doživjeli oni sa socijalnom pomoći ili čak nezaposleni, kojih na Kosovu nije malo", navodi se u saopštenju Sindikata.

Dodaje se da Vlada treba da preduzme konkretne akcije, s obzirom na to da će se trend rasta cijena vjerovatno nastaviti i da će to podstaći rast cijena ostalih proizvoda i usluga.

Sindikat je, između ostalog, podsjetio Vladu da je posljednje povećanje plata bilo simbolično od četiri odsto odsto u 2018. godini, dok su cijene osnovnih artikala bilježile kontinuirani rast.

Navode da da će se nezadovoljstvo povećati ako Vlada ne poveća plate u trenutku kada su poskupjeli osnovni artikli i kada se očekuje da će to podstaći povećanje cijena ostalih proizvoda.
 
Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova