Teško oštećeni

Veton Zuka iz Udruženja ugostitelja Kosova ocenio je nelogičnom poslednju zaštitnu mjeru Vlade Kosova da se muzika u kafićima obustavlja u 21.30, dok njihov rad može da se nastavi "tiho" do 23 časa, prenosi Koha.

Zuka je u intervjuu za KTV Interaktiv rekao da su ugostitelji u ovoj pandemiji učinili mnogo za očuvanje zdravlja građana, ali da su i teško oštećeni.

„Do sada smo poštovali svaku mjeru Vlade. Među prvima smo koji su vakcinisali osoblje kako bismo nastavili da radimo. Takođe, nismo na vrhuncu pandemije postavljali ove zahtjeve koje danas upućujemo, zatvarali su nas koliko god su htjeli“, rekao je on, dodajući da je sada situacija drugačija jer je više vakcinisanih.

Kako je naveo, kontrola mora da postoji i oni nikada nisu bili protiv kontrole, ali smatra da više nema smisla da se skraćuje radno vrijeme ili da se prekida muzika. Rekao je da se u Udruženju nadaju sastanku sa Vladom Kosova i da se dva njihova osnovna zahtjeva odnose na muziku i korišćenje 70 odsto unutrašnjeg prostora.  

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore