Primjetno povećanje

Pandemija koronavirusa koja je zahvatila čitav svijet, uticala je, osim na zdravlje ljudi, i na brojne sfere života. Tako je na Kosovu primjetno povećanje broja položenih vozačkih ispita i izdavanja vozačkih dozvola koje je u prvih devet mjeseci ove godine višestruko veće nego tokom prošle godine, prenosi Reporteri.

Odjeljenje za vozačke dozvole Ministarstva za infrastrukturu saopštilo je da je tokom prošle godine 7.981 kandidat položio vozački ispit, dok je od početka ove godine do kraja septembra to učinilo 31.511 ljudi.

Takođe je konstatovano da je u vremenskom periodu prema odlukama o antikovid mjerama došlo do prekida polaganja ispita ili smanjenja kapaciteta za testiranje kandidata.

Prema nadležnom ministarstvu, ovo je takođe uticalo na prijem ili red kandidata koji će se testirati radi dobijanja opreme za vozačke dozvole.

U trenutku kada je situacija bila još kritičnija u pogledu suočavanja sa virusom COVID-19, odjeljenje za vozačke dozvole je preduzelo mjere za reorganizaciju rada, smanjenje broja kandidata u salama i povećanje broja sati kako bi se smanjili redovi čekanja.

„Kao Odjeljenje prema mjerama protiv koronavirusa, takođe smo reorganizovali rad smanjenjem broja kandidata u salama i povećanjem broja rasporeda kako bismo smanjili red. Licenciranjem niza praktičnih upitnika povećani su kapaciteti u svim područnim jedinicama, što se pozitivno odrazilo na rad jedinica”, saopšteno je iz Kancelarije za informisanje Ministarstva za infrastrukturu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri