Kandidatkinja VV

Prema podacima koje je objavila Centralna izborna komisija, kandidatkinja Samoopredjeljenja za mjesto gradonačelnika Đakovice Mimoza Kusari-Lila dobila je 289 glasova iz dijaspore, više od svih drugih kandidata na Kosovu, prenosi Koha.

Nakon Kusari-Lile, najviše glasova (235) je dobio kandidat AAK za gradonačelnika Dečana Bashkim Ramosaj, dok je na trećem mjestu kandidat Samoopredjeljenja za gradonačelnika Gnjilana Alban Hiseni.

Kandidat AAK za gradonačelnika Đakovice Ardian Gjini, koji će sa Kusari-Lilom ići u drugi krug 14. novembra, dobio je 178 glasova.

"Kandidat LDK za gradonačelnika Kamenice Kadri Rahimaj dobio je 168 glasova, Hisri Dobrunaj iz LDK, koji je u trci za gradonačelnika Dečana je dobio 153 glasa, dok je kandidat ABK Zenun Elezaj dobio 140. Kandidat Albansko hrišćanske demokratske partije (PSHDK) Ferdinand Kolaj dobio je 128 glasova. Ostali kandidati za gradonačelnika dobili su manje od 100 glasova pristiglih iz dijaspore", navodi se u saopštenju CIK.

Prema navodima CIK, od 38 opština u 21 se ide u drugi krug lokalnih izbora. Kandidati Pokreta Samoopredjeljenje će na izborima 14. novembra takmičiti u 12 opština.

Ta stranka u prvom krugu nije pobjedila ni u jednoj opštini.
 
Izvor: Kosovo Online/Koha ditore