Stručnjak za politička pitanja

Stručnjak za politička pitanja Milazim Krasniqi kaže da arogantan pristup vlade Albina Kurtija prema međunarodnim predstavnicima nanosi veliku štetu Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

Smatra da Kurtijev Pokret Samoopredjeljenje mora da demokratizuje način na koji komunicira sa građanima i da premijer Kosova treba da reformiše stranku kojom upravlja.

Krasniqi je ocjenio da su dobre odluke koje je Vlada donela u vezi sa borbom protiv korupcije, ali da su intervencija specijalne jedinice policije na sjeveru i ukidanje gasnog projekta u koji su uključene SAD, štetni za Kosovo.

"Smatram da se neke odluke koje je Vlada donela protiv korupcije mogu smatrati dobrim i neophodnim, ali neke strateške odluke kao što je intervencija na sjeveru i ova sa gasom su ne samo nepotrebne već i veoma štetne. Projekat u vezi sa gasom je strateški interes Kosova i nevoljnost Vlade ostavila je mnoge dileme šta su njihovi pravi motivi", rekao je Krasniqi.

Naveo je da nada da će Vlada ispraviti taj negativan stav, ali ako ga ne promjeni, to bi moglo imati velikih negativnih posljedica po Kosovo.

Krasniqi smatra i da bi Vlada trebalo da odustane od "bahatosti i isključivanja političkih partnera".

"Vlast mora da promjeni način djelovanja, mora da se odrekne bahatosti, isključivanja političkih partnera, a ne može ni sa jednom strankom, jer se već zna da je sve uvredila", naveo je Krasniqi.

Smatra da bi trebalo ukinuti nepotizam prilikom zapošljavanja, a da Pokret Samoopredjeljenje treba da se otvori za unutrašnji dijalog jer je, kaže, ideja da samo jedna osoba donosi odluke pogrešna.

"U stvarnosti, pokret Samoopredjeljenje mora da demokratizuje način na koji komunicira sa građanima i da reformiše stranku kojom upravlja”, rekao je Krasniqi.

 Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online