U drugom krugu u devet opština

Dogovor o mogućim koalicijama za drugi krug lokalnih izbora, tamo gdje Demokratska stranka Kosova ima svoje kandidate za gradonačelnike, biće tema današnjeg sastanka predsjedništva LDK, prenosi Kosovo press.

Poslanik LDK Gazmen Muhaxheri, koji je na lokalnim izborima 17. oktobra osvojio treći mandat gradonačelnika Peći, vjeruje da će sutra ili prekosutra biti jasne orijentacije LDK za drugi krug izbora koji će se održati 14. novembra.

Kandidati opozicionog LDK imaju priliku da 14. novembra osvoje vlast u devet opština, u kojima su se plasirali u drugi krug izbora.

„Koalicije se odlučuju na nivou predsjedništva. Danas će biti sastanak predsjedništva, sutra ili prekosutra će biti jasne orijentacije koje će zavisiti od razgovora koje čelnici ogranaka vode sa predsjedništvom i predsjednikom“, rekao je Muhaxheri.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora, Muhaxheri je naveo da će se promjenama koje je ova partija napravila u rukovodstvu, ali i strukturi, LDK snažno vratiti na sljedećim opštim izborima.

„Vjerujemo da se biračko tijelo stabilizuje i da će na sljedećim izborima građani Kosova biti svijesniji stranaka koje imaju program i stabilnost da ovu zemlju pokrenu naprijed. Posebno novi predsjednik, njegov izbor je imao uticaja. Vjerujemo da će se LDK pod vođstvom novog predsjednika snažno vratiti na sljedećim nacionalnim izborima", rekao je on.

Muhaxheri, koji će opštinom Peć rukovoditi i naredne četiri godine, kaže da nije sumnjao u svoju pobjedu.

"Sproveli smo tri istraživanja kao ogranak i potpuno smo svijesni situacije u kojoj se nalazimo. Nismo imali nikakvih dilema, naša očekivanja su bila 59 odsto, što je premašeno", istakao je Muhaxheri.

Izvor: Kosovo Online/Kosovapress