Bivši lider DSK-a

Bivši lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa ocjenio je jučerašnje lokalne izbore na Kosovu kao "drugi referendum" i naglasio da su oni pokazali nestabilnost rezultata postignutih na februarskim parlamentarnim izborima, prenosi Gazeta express.

"Ovo je bio ’drugi referendum’ ove godine koji je poništio referendum Kurtija i Osmani. Zapravo, ovi izbori su dokazali nestabilnost rezultata opštih izbora i doveli u potpunu sumnju validnost onih rezultata”, izjavio je Mustafa.

On je istakao da je strašno da Samoopredjeljenje i lista "Guxo" ne osvoje vlast ni u jednoj opštini u prvom krugu, iako rukovode predsjedništvom, vladom i parlamentom.

Prema njegovim riječima, očekivalo se da će DSK u prvom krugu osvojiti više opština, ali su, kako kaže, stvoreni uslovi za njihovo osvajanje u drugom krugu.

Uvjeren je da će kandidat DSK u Prištini Perparim Rama pobjediti Arbena Vitiju iz Samoopredjeljenja, a očekuje i pobjedu u Podujevu.

"Demokratski savez Kosova se pokazao vitalnim na ovim izborima. Glasači su potvrdili da bi mogli biti prevareni na kratko, ali ne zadugo. Očekivalo se da ćemo u ovoj rundi osvojiti više opština, ali su se stekli uslovi da ostvarimo pobjede u drugom krugu. Uvjeren sam da će Priština, Podujevo i opštine koje je DSK ranije imala biti osvojene. DSK ima divno osoblje u opštinama, ima posvećenost i odgovornost", poručio je Mustafa.

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu biće održan 14. novembra.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express