Pokazali da su suveren

Predsjednik Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi izjavio je da su na dan izbora građani ponovo potvrdili razvoj demokratije i pokazali da su suveren koji donosi konačnu odluku, prenosi Koha.

Ibrahimi je za KTV pozdravio direktan izbor gradonačelnika, jer smatra da to omogućuje da gradonačelnici budu aktivni u kontaktu sa građanima koji ih biraju.

"Vrlo je dobro što smo imali duboku reformu u smislu lokalne uprave, u vezi sa radom ili neradom gradonačelnika. Sada građanin ima priliku da ocjeni njihov rad", rekao je Ibrahimi.

Naglasio je da su te reforme omogućile da se gradonačelnici tokom četiri godine mandata bore da osvoje i naredni mandat.

Povodom kampanje za izbor gradonačelnika, Ibrahimi kaže da su glavne teme bile asfaltiranje puteva, regulisanje pitanja otpada i voda za piće, a da je ove godine kampanja bila ograničena zbog epidemije koronavirsa.

Ibrahimi je naveo da su neki projekti koje su predstavljali kandidati za gradonačelnike izvodljivi i objektivni projekti, ali da neki nisu.

Ocjenio je da je dobro što je kampanja prošla bez tenzija.
 
Izvor: Kosovo Online/Koha ditore