Pod nadzorom policije

Centralna izborna komisija (CIK) započela je distribuciju glavnog izbornog materijala, uključujući i glasačke listiće za sutrašnje lokalne izbore na Kosovu, prenosi Kosovo press.

Iz centralnih kancelarija CIK-a, pod nadzorom Policije Kosova, izborni materijal će biti poslat u skladišta opštinskih komisija u 38 opština.

Portparol CIK-a Valmir Eljezi rekao je da je, prema odluci CIK-a, za izbore za gradonačelnike štampano 1.698.600 glasačkih listića, a isto toliko i za izbore za skupštine opština.

“Prema planovima, CIK je distribuirala glavni izborni materijal, koji uključuje glasačke listiće. Ovaj materijal od posebnog značaja, pod nadzorom Policije Kosova, biće poslat u skladišta opštinskih izbornih komisija, u 38 opština”, kaže Elezi.

Dodao je da je za lokalne izbore štampano oko 10 odsto manje glasačkih listića od broja birača.

"I za ove izbore oko 187.000 glasačkih listića štampano je manje od broja birača ili oko 10 odsto. To je praksa koja se primenjivala u prethodnim izbornim procesima. Na posljednjim parlamentarnim izborima održanim u februaru štampano je oko 178.000 glasačkih listića manje od broja birača“, naveo je Elezi.

Lokalni izbori biće održani sutra u 38 opština na Kosovu, a na njima će prvi put glasati više od 41.000 birača. Danas je izborna tišina, dok su političke stranke sinoć završile izbornu kampanju koja je počela 16. septembra.

Izvor: Kosovo Online/Kosovapress