Osnovni sud u Prištini

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomjesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedjelje na Kosovu.

Pritvor je određen I.Z. (1982) – Albanac iz Južne Mitrovice, R.K. (1957) – Albanac iz Peći, A.K. (1979) – Albanac iz Prištine, A.D. (1995) – Albanac iz Južne Mitrovice i M.D. (1958) – Bošnjak iz sjevernog dijela Mitrovice.

Odluku o pritvoru donelo je Posebno odjeljenje Osnovnog suda u Prištini na osnovu zahtjeva Specijalnog tužilaštva.

Oni se terete za izvršenje krivičnog djela Učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe u vezi sa krivičnim djelima šverc robe, utaje poreza i zabranjene trgovine.

Podsjetimo, Policija Kosova sprovela je u srijedu akciju u cilju sprečavanja šverca robe u Prištini, Peći, Sjevernom i Južnom dijelu Mitrovice. Tom prilikom zaplenjena je veća količina raznih alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i druge vrste robe. U akciji je uhapšeno ukupno osam osoba. Pored onih kojima je danas određen pritvor uhapšeni su i M. N. (1990) Albanac iz Južne Mitrovice, I. H. (1975) Albanac iz sjevernog dijela Mitrovice, M. L. (1978) Srbin iz sjevernog dijela Mitrovice.

U međuvremenu je raspisana potjernica za još 10 osoba.