Za škole koje budu glasački centri

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture (USONK) Rrahman Jasharaj rekao je da će škole koje će služiti kao glasački centri za lokalne izbore, 18. oktobra održavati online nastavu, dok će one u kojima se ne bude glasalo imati redovnu nastavu...

Jasharaj je rekao da je to objavljeno nakon razgovora koji je imao sa ministricom obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija Arbërie Nagavci.

"Također podržavamo ideju Asocijacije kosovskih opština. Razgovarali smo sa ministricom i ona je pojasnila da će se u školama u kojima neće biti glasanja održati redovna nastava, dok će u školama koje je CIK odabrao za glasanje, učenici i nastavnici biti kod kuće, ali to neće biti izgubljen nastavni dan, već će se održati online nastava", rekao je Jasharaj za EkonomiaOnline.

S obzirom na situaciju s Covid-19, on tvrdi da je ovo najbolji izbor, jer prema njegovim riječima gubitak nastave nije dobrodošao.

"Znajući da imamo mnogo izgubljenih dana, jučer smo se dogovorili s ministricom da se tako uradi. USONK se slaže da se u školama u kojima se glasa nastava treba odvijati putem interneta, dok u školama koje nisu biračka mjesta održi redovna nastava”, rekao je Jasharaj.