Akcija u četiri regiona

Policija Kosova oglasila se saopštenjem u kojem navodi da je policijska operacija sprovedena u regionu Prištine, Peći, Mitrovice Jug i Mitrovice Sjever.

"Dok u svim regionima je policijska operacija sprovedena bez problema u dijelu Mitrovice Sjever, kriminalne grupe na organizovani način su se okupili, blokirali su puteve sa različitim prevoznim sredstvima, koristili su gasne boce, šok bombe, pucali su vatrenim oružjem i ručne bombe kako bi sprečili i napali carinske i policijske službenike koji su bili na izvršavanju službene dužnosti", stoji u saopštenju.

Kako se ističe, "pozivajući se na stvorenu situaciju, direktnom ugrožavanjem službenika, blokade puteva, upotrebe gasnih boca, šok bombe, upotrebu vatrenog oružja i ručnih bombi od strane osumnjičenih i oštećenje / paljenje službenih vozila, Policije Kosova, prinuđena je bila da preduzme policijske mjere koristeći neophodna pravna sredstva, u cilju pružanja bezbjednosti nad službenicima uključenim u operaciju, građanima na tom području je stvorena mogućnost slobodnog kretanja".

"Kao rezultat pucnjave raznim smrtonosnim sredstvima u pravcu policijskih službenika, do sada je prijavljeno da su šest policijskih službenika pretrpeli tjelesne povrede, od čega pet policajaca albanske nacionalnosti i jedan srpske nacionalnosti. Prema prvim početnim informacijama, jedna od osoba umješanih u napad na policijske službenike je povređena", stoji u saopštenju.

Dalje u saopštenju stoji da je osam osoba je uhapšeno u današnjoj akciji policije Kosova protiv krijumčarenja robe. Šest uhapšenih osoba su Albanci, jedan Bošnjak i jedan Srbin.

Policija je u saopštenju objavila njihove inicijale, godine rođenja i region u kojem su uhapšeni:

U akciji policije Kosova uhapšeni su: R. K. (1957) muškarac Albanac/Kosovar iz regiona Peći, A. K. (1979) muškarac Albanac/Kosovar iz regiona Prištine, M.N. (1990) muškarac Albanac/Kosovar iz regiona Južna Mitrovica, I.Z. (1982) muškarac Albanac/Kosovar iz regiona Južna Mitrovica, A.D. (1995) muškarac Albanac/Kosovar iz regiona Južna Mitrovica, M. Dž.(1958) muškarac Bošnjak/Kosovar iz regiona Sjeverna Mitrovica, I. H. (1975) muškarac Albanac/Kosovar iz regiona Sjeverna Mitrovica i M. L. (1978) muškarac Srbin/Kosovar iz regiona Sjeverna Mitrovica.