Po svaku cijenu

Ministar unutrašnjih poslova Xheljalj Sveçla poručio je na Facebooku da su i Beograd i Brisel shvatili da ne mogu da ponižavaju Kosovo i da će se suverenitet i zakonitost proširiti na cijelu teritoriju Kosova po svaku cijenu.

"Era ponižavanja Kosova je završena. Kosovo je pokazalo da ima demokratske i profesionalne institucije i da je privrženo zakonu i redu, a Srbija je 13 dana koristila sva sredstva, uključujući i svoje kriminalne aktivnosti kroz blokade puteva, prijetnje lokalnim Srbima, ucjene i terorističkim napadima na javne institucije. Ali čak ni ovaj zločinački poduhvat koji je sponzorisala srpska vlada nije uspio da odvrati Kosovo i naše posebne jedinice od sprovođenja legitimne odluke", napisao je Sveçla na Facebooku.

On je naveo da je Policija Kosova tokom 13 dana dokazala da je profesionalna i spremna da uspješno izvrši svoju misiju, kao i da "brani suverenitet države i osigurava red i bezbjednost".

Po njegovom mišljenju Kosovo je napravilo korak napred i zajedno sa Kforom osiguraće granicu sa Srbijom.

"Odlučeno je da se sarađuje sa saveznicima i da se poslije povlačenja barikada povuku Specijalne jedinice", napisao je Sveçla.