Kreće u kampanju

Ministar zdravlja u Vladi Kosova Arben Vitia danas je zvanično podneo ostavku na tu dužnost, kako bi otpočeo kampanju za predstojeće lokalne izbore zakazane za 17. oktobar, na kojima je kandidat za gradonačelnika Prištine ispred Pokreta Samoopredjeljenje.

Ministar Vitia je na konferenciji za novinare rekao da danas završava angažovanje u ovoj oblasti zdravstva koje mu je povjerio premijer Albin Kurti.

"Od sada pa na dalje biću deo druge ekipe, za grad Prišitnu, biću kandidat za predsjednika opštine glavnog grada, a ovu dužnost će preuzeti moja zamjenica Dafinu Gexha-Bunjaku", rekao je Vitia.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na Kosovu, Vitia je rekao da je ona stabilna i pod kontrolom.

“Kovid pandemija je promjenila živote svima u svijetu. Milioni ljudi su bili pred situacijuom za koju nije bilo odgovora. Pažljivo smo slušali stručnjake i mogu reći da je ovog momenta pandemija pod kontrolom, ali imajući u vidu koliko je delta soj koronavirusa težak, ne smemo se opustiti. Kosovo posljednjih dana bilježi najmanji broj zaraženih u regionu, dok smo na nivou svijeta peta zemlja po broju zaraženih”, rekao je Vitia.

On je istakao značaj vakcinacije, ali i nastavka poštovanja mjera koje je uvela Vlada Kosova u cilju suzbijanja koronavirusa.

“Snažno vjerujem da ćemo zajedno proći ovaj test. Naš uspjeh će mnogo zavisiti od naše discipline i vakcinisanja. Vakcinacija nam omogućava da se vratimo normalnosti. Moramo da nastavimo da primjenjujemo mjere”, dodao je Vitia.

Izvor: Kosovo Online