Lider AAK-a

Šef Alijanse za budućnost Kosova, Ramush Haradinaj, sinoć je pozvan u emisiju „Pressing“ na T7, gdje je govorio o situaciju na sjeveru, nastavljajući da kritikuje Kurtijevu vladu zbog kako je naveo neuspjeha da se uspostavi reciprocitet registarskih tablica sa Srbijom, prenosi Express.

https://gazetainfokus.com/Haradinaj kaže da podržava odluku vlade Albina Kurtija, ali i kritikuje plan za implementaciju ove odluke, i za ovo krivi potpredsjednika vlade Besnika Bislimija, kojeg je nazvao „retardiranima“.

„Zato što našu vladu predstavlja Besnik Bislimi koji je retardiran. On ima mentalne probleme“, rekao je Haradinaj u emisiji „Pressing“ on T7.

"On ima problema, ne zna ni koga predstavlja, taj čovjek ne zna šta predstavlja", dodao je Haradinaj.

Bivši premijer kaže da Bislimovi postupci pokazuju da ne zna šta je njegov posao.

„Vidim njegove radnje. Dozvolite mi da iznesem tri njegove radnje da bi pokazao koliko je retardiran“, rekao je Haradinaj.

„Sedeo je rame uz rame sa Petkovićem. Drugo, rekao je, otvaramo arhive OVK. Gdje su ti te arhive? Treće, njegova izjava u Odboru za gas“, naglasio je Haradinaj.

On je dalje kritikovao Kurtijevu vladu zbog načina na koji upravljaju Kosovom.

VV je osvojio 51 odsto na izborima i vodi sve institucije odlučivanja u izvršnoj vlasti, a to se ne sviđa Haradinaju koji kaže da oni pogrešno vode državu.

„On je naivan, retardiran je, ne zna o čemu priča“, rekao je Haradinaj, dok je na pitanje voditelja emisije o kome priča rekao je da „su svi oni isti, budale, kuća puna budala“.

"Bez gluposti, Albanac se ne slaže sa Rusijom“, dodao je on.

Izvor: Kosovo Online/gazetainfokus