Premijer Kosova

Premijer Aljbin Kurti okrivio je Srbiju za "podršku kriminalnim grupama na sjeveru Kosova" i pozvao međunarodnu zajednicu da ne zatvara oči pred "podstrekavanjem autokratskog režima u Srbiji", prenosi Kosovo press.

Kurti je u Skoplju, gdje učestvuje na Socio-ekološkom forumu, rekao da ni pojedinci, ni kriminalne grupe ne mogu trijumfovati nad Kosovom i opravdao prisustvo specijalne jedinice Rosu na sjeveru Kosova.

Dodao je da su "napad u Zubinom Potoku i Zvečanu", dokaz šta bi se dogodilo na prijelazima Jarinje i Brnjak nije bilo policije Kosova.

"Namerni požari koji su se dogodili nešto posle ponoći dokaz su onoga što bi se dogodilo sa graničnim prijelazima da nisu bili pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije. Naša policija ne blokira puteve, niti ometa slobodno kretanje, naprotiv", rekao je Kurti.

Kurti je pozvao poziva međunarodnu zajednicu da, kako je rekao "ne zatvara oči pred autokratskim režimom u Srbiji".

Premijer Albin Kurti okrivio je Srbiju za podršku kriminalnim grupama na sjeveru Kosova, pozivajući međunarodnu zajednicu da ne zatvara oči pred podstrekavanjem autokratskog režima u Srbiji.

Izvor: Kosovo Online/Kosovapress