Ministarka obrazovanja...

Ministarka obrazovanja, nauke i tehnologije Arberie Nagavci kaže da su obavljene sve pripreme za siguran povratak djece u škole, prenosi Reporteri.

Prethodno je ministar zdravlja Arben Vitia izjavio da očekuje da će nastava početi 27. septembra.

U poruci nastavnicima i učenicima, Nagavci je pozvala na striktno pridržavanje mjera koje zdravstveni stručnjaci preporučuju za zaštitu od kovida-19.

"Dragi nastavnici i roditelji, saradnja među svima nama je jako važna, posebno u ovom periodu pandemije. Takođe je važno da smo svi vakcinisani. Stopa vakcinacije među nama trebalo bi da bude 100 odsto. Kvalitetno obrazovanje može se ponuditi samo u školama, stoga su škole prve institucije koje treba otvoriti i posljednje koje treba zatvoriti", rekla je Nagavci.

Zbog pandemije, nova školska godina nije počela 1. septembra. Najprije je početak nastave bio odložen za dvije nedjelje, a zatim je Nacionalni institut za javno zdravlje preporučio odlaganje za još dve.

Vitia će se danas sastati sa predstavnicima Asocijacije kosovskih opština kako bi razgovarali o novim mjerama protiv kovida-19. Očekuje se da će se na sastanaku dati preporuka u vezi sa otvaranjem škola.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri