Bez problema

Načelnik Specijalne operativne jedinice Kosovske policije, Besart Ahmeti, u utorak je razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Zubinog Potoka, Nemanjom Jakšićem, u vezi sa provokacijama demonstranata na Brnjaku.

U ovom razgovoru se čuje Ahmeti koji kaže da Policija Kosova neće nikome sprečiti da se kreće, ali da neće tolerisati provokacije demonstranata, prenosi Klan Kosova.

„Juče sam na početku bio u kontaktu sa gradonačelnikom, koji nam je rekao da će ukloniti jednu traku kamiona tokom dana. Znam da gradonačelnik ne može da kontroliše sve ljude ovdje. Nisam vršio pritisak na njega da ispuni to što je rečeno. Rekli ste da bude bez provokacija, ne provociramo nikoga jer smo profesionalci, ali ljudi dižu srednji prst kad popiju tri piva. Budite malo oprezniji. Govorim o tome danas, ne dozvolite da dođe do provokacija jer ćete doći sa drugim zahtevom“, čuje se kako kaže Ahmeti.

„Neću da ponavljam jučerašnji zahtjev za kamione, jer znam da vas to dovodi u težak položaj i da to ne možete učiniti. Ja ću to da uradim samo ako dobijem naređenja“.

Ahmeti naglašava da su pripadnici Policije Kosova profesionalci i da kao takvi reaguju bez ikakve sklonosti prema bilo kome.

Izvor: Klan Kosova/Kossev