Ministarka spoljnih poslova i dijaspore

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz izjavila je za TV Klan Kosova da je u završnoj fazi imenovanje novih ambasadora u 12 zemalja iz kojih su kosovske diplomate povučene.

„Proces imenovanja ambasadora je u završnoj fazi, poslije potvrđivanja predloženih kandidata, javnost će biti upoznata sa novim ambasadorima“, rekla je Gërvalla-Schwarz.

Dodala je da proces izbora ide redovnim putem i da vjeruje da će svi novoimenovani ambasadori najbolje obavljati dužnost.

Gërvalla-Schwarz se iz Njujorka uključila u „Infomagazin“ na TV Klan Kosova, a jedno od pitanja koje joj je upućeno glasilo je da li Kosovo ima ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama, na šta je ona rekla da je Valdet Sadiku imenovan za otpravnika poslova u Vašingtonu.

„Sadiku je prisutan na svim sastancima sa državnicima ovdje i radiće svoj posao do dolaska novog ambasadora", rekla je Gërvalla-Schwarz.

Naglasila je da je cilj i Ministarstva spoljnih poslova i Predsjedništva u spoljnoj politici „jačanje državnosti Kosova i da je to njihov jedini prioritet“.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova