Predsjednik AAK-a

Bivši premijer Kosova Ramush Haradinaj prokomentarisao je dešavanja oko uspostavljanja reciprociteta sa Srbijom u vezi sa registarskim tablicama, prenosi Ekonomija onlajn.

"Mislim da je ova vlada vrlo oprezna u odnosima sa Srbijom, posebno u pogledu ekonomskih interesa, zaista je pomogla Srbiji, od ukidanja takse, a zatim i drugih olakšica. Postoji mnogo dokaza da je vlada Kurtija naklonjena Srbiji", kaže Haradinaj.

Haradinaj smatra da je uvođenje reciprociteta ipak bilo očekivano.

"Mislim da je Kurti razmazio i Srbe na sjeveru i Srbiju, a današnje radnje su posljedica prethodnih dogovora, nisu novi rezultat već posljedica. Ne vidim zašto bi Srbija trebalo da izražava nervozu, ovo je bilo za očekivati", rekao je Haradinaj.

Bivši premijer i predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj smatra da je vlada Kosova odluku o reciprocitetu donela zbog predizborne kampanje.

"Vrijeme je za kampanju, premijer je to iskoristio i u parlamentu. Bez obzira na razloge, konačno se sprovodi Ustav. Uspostavili su reciprocitet, sad nema nazad", zaključio je Haradinaj

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online